A tejet elkeverjük a tojással és a tejföllel, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 2 percet kevertetjük a dagasztó géppel lassú járaton.
Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót, majd közepes járaton dagasztjuk 3 percet. Amikor összeállt a tészta, 5 perc alatt készre dagasztjuk az olajjal.
Lefedve, pulton pihentetjük 45 percet. 12 részre osztjuk és felgömbölyítve pihentetjük letakarva további 15 percet.
A gombócokat elősodorjuk, majd 30 centis rudat formázunk belőlük. Letojásozzuk, és 30 percet kelesztjük meleg helyen, fedetlenül.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a pereceket újra tojásozzuk és 14 percig sütjük. Közben a pancs hozzávalóit, vagyis a lisztet, a sót és a vizet összekeverjük (a cél egy sűrű tejszínszerű állag).
A perecekre csurgatjuk a pancsot, és ismét 14 percig sütjük. Ezt követően200 fokra emeljük a sütő hőfokát, és további 4 perc alatt aranybarnára sütjük a péksüteményeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.