Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Kovászos vizes zsemle, ahogy Szabi a pék készíti recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTej

Kovászos vizes zsemle, ahogy Szabi a pék készíti

85 perc
10 adag
Olcsó
2021. 07. 10.
Tápérték(1 adag)
327 kcal Energia
3 g Zsír
55.5 g Szénhidrát
15.6 g Fehérje

Elkészítés

  1. A 70 százalékos hidratáltságú kovászt – ami 20 százalékban teljes kiőrlésű búzalisztből, a másik része pedig finomlisztből áll – a vizes zsemle készítése előtt 10 órával megetetjük.
  2. A kovászt, a vizet, a joghurtot és a liszteket dagasztó gép segítségével jó alaposan összekeverjük, majd 30 percet lefedve állni hagyjuk egy kiolajozott tálban.
  3. A 30 perc elteltével beledagasztjuk a sót és a 0,2-0,5 dl vizet, majd 30 percet lefedve ismét pihentetjük.
  4. Utána meghajtogatjuk, majd 1 órát újra megpihentetjük. Ismét meghajtogatjuk, majd szintén 1 órát pihentetjük. A megkelt tésztát 10 dekás darabokra osztjuk ki.
  5. A felgömbölyített tésztákat minimum 2 órát kelesztjük letakarva, a pulton.
  6. Vaslappal (vagy ennek hiányában tepsivel) együtt felmelegítjük a sütőt 240 fokra, bevágjuk a zsemlék tetejét és gőzös sütőben 22 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg a kovászos vizes zsemle elkészítését videón is

Recept értékelése

Ajánljuk még

Hagyományos tejes kifli
Recept
Egyszerű

Hagyományos tejes kifli

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Túrós batyu, ahogy Szabi, a pék készíti
Recept
Mester

Túrós batyu, ahogy Szabi, a pék készíti

55 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pancsos perec, ahogy Szabi a pék készíti
Recept
Mester

Pancsos perec, ahogy Szabi a pék készíti

60 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Szabi, a pék szerző profilképe

Szabi, a pék

Lekváros bukta, ahogy Szabi, a pék készíti
Recept
Mester

Lekváros bukta, ahogy Szabi, a pék készíti

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Szabi, a pék szerző profilképe

Szabi, a pék

Pizzakenyérke, ahogy Szabi a pék készíti
Recept
Rafinált

Pizzakenyérke, ahogy Szabi a pék készíti

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sós fonott kalács, ahogy Szabi a pék készíti
Recept
Egyszerű

Sós fonott kalács, ahogy Szabi a pék készíti

85 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mazsolás kalács, ahogy Szabi a pék készíti
Recept
Mester

Mazsolás kalács, ahogy Szabi a pék készíti

60 perc
|
3 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Pancsos perec, ahogy Szabi a pék készíti recept
Recept
Mester

Pancsos perec, ahogy Szabi a pék készíti

60 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Szabi, a pék szerző profilképe

Szabi, a pék

Lekváros bukta, ahogy Szabi, a pék készíti recept
Recept
Mester

Lekváros bukta, ahogy Szabi, a pék készíti

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Szabi, a pék szerző profilképe

Szabi, a pék

Fánk, ahogy Szabi a pék készíti recept
Recept
Mester

Fánk, ahogy Szabi a pék készíti

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Szabi, a pék szerző profilképe

Szabi, a pék

Ropogós grissini recept
Recept
Egyszerű

Ropogós grissini

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.