A magkeveréket illatosra pirítjuk, majd félretesszük hűlni.
A vízbe morzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, a sót, a lisztet és a búzadarát, majd közepes fokozaton 5 percet dagasztjuk. Hozzáadjuk a magokat, és tovább dagasztjuk 2-3 percet, majd gyors dagasztással hozzáadjuk az olajat is. A tésztát felgömbölyítjük, és letakarva, a pulton legalább 30 percet pihentetjük.
A tésztát egy centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, aztán egy pizza vágóval, vagy éles késsel elfelezzük keresztben és hosszában is - így négy egyforma darabot kapunk. Hosszanti irányban egy centi vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat 20 centi hosszú rudakká sodorjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
Lepermetezzük a tésztarudakat vízzel, durva szemű sóval és pirítatlan magkeverékkel megszórjuk, majd 30 percet kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük, aztán 180 fokra mérsékelve további 4 percig.
Nézd meg videón, hogyan készíti a ropogós grissinit Szabi a pék:
Megjegyzés
A megadott mennyiségből kb. 30-35 szál grissini készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.