A dagasztógépben a tejet, a tojássárgáját és az élesztőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a barna cukrot, és a sót. Ha a tészta összeállt, hozzáadjuk a sáfránnyal kikevert, puha vajat.
A tészta 2/3-át félretesszük, a maradékot pedig bedagasztjuk a spenóttal.
A tésztákat kiolajozott tálba tesszük, majd 40 percig pihentetjük őket letakarva.
6 részre vágjuk a sárga tésztát, gombócokat formázunk belőlük, sütőlemezre rakjuk őket. 15 percet pihentetjük. A zöld tésztát lazán meghajtjuk és szintén 15 percet pihentetjük.
A ricottát összekeverjük az apróra vágott kaliforniai paprikákkal és hagymával, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy pohár aljával mélyedést nyomunk a tésztagolyók közepébe, hogy kb. 2 cm széles peremük maradjon.
A zöld tesztát kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk és kb. 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőlük. 5 darab oválisra húzott kört helyezünk szirom alakban a sárga tésztákra.
Egy mozsártörővel újra kimélyítjük a tésztagolyók közepét és beletöltjük a ricottát egy habzsákkal.
Lekenjük őket a tojással, további 30 percet kelesztjük. 210 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük.
NÉZD MEG videón, hogyan készíti szabi a pék az ökörszem süteményt
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.