Elkészítjük az alaptésztát, amelyhez a dagasztótálba ütjük a tojást és a tojássárgájákat, hozzáöntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és addig keverjük, amíg feloldódik az élesztő. Hozzászórjuk a cukrot, majd beleszitáljuk a liszteket. Jól elkeverjük. A sót is beleszórjuk, végül pedig az adagonként hozzáadott vajjal jól kidagasztjuk. Meleg helyen letakarva megkelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, az első harmadát hosszában felezzük, és csíkonként négyfelé vágjuk (10 × 10 cm).
A kikevert túrós tölteléket elosztjuk a 8 túrós táska közepén. Mazsolát utólag szórhatunk még rá.
A négyzetek ellentétes sarkait egymásra hajtva összenyomjuk, tojással lekenjük, a mazsolások tetejére teszünk egy-egy szemet, hogy megkülönböztessük őket, majd a sütőlemezre pakoljuk őket, és félretesszük pihenni.
190 fokra előmelegítjük a sütőt. A túrós táskákat újra lekenjük a tojással, a sütőbe toljuk, és nagyjából 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készíti Szabi, a pék a túrós batyut:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.