1 dl langyos tejben feloldunk 1 teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sót, a puha vajat, a tojások sárgáját, végül a felfutott élesztőt, majd elkezdjük összedolgozni. A maradék tejet apránként adjuk hozzá.
Amikor a tészta lágy, fényes, hólyagokkal teli, és leválik a kezünkről, készen van. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, és a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót átnyomjuk egy szitán, majd beletesszük a tojások sárgáját, és a többi hozzávalóval kikeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a túrós töltelékbe forgatjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10 × 10 centiméteres darabokra szeleteljük.
A négyzetek közepére 1-1 evőkanál tölteléket halmozunk, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtjuk.
A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kis távolságot hagyva köztük, majd meleg helyen még 30 percig kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, a süteményeket megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével, és nagyjából 15 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.