A túrós batyu tésztájához szobahőmérsékletű, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba leszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot, a 2 darab tojássárgáját, az olvasztott vajat és a csipetnyi sót és elkeverjük.
Egy botmixer vagy robotgép segítségével a felfuttatott élesztővel alaposan, csomómentesre dolgozzuk össze a hozzávalókat. 1 órára letakarva félretesszük és körülbelül duplájára kelesztjük.
Amíg a tésztát pihentetjük, elkészítjük a finom túrós tölteléket hozzá. Viszont mielőtt nekiállunk, bekapcsoljuk a sütőt és előmelegítjük 180 fokra.
A túrót egy villa segítségével összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a búzadarát és a vaníliás cukrot és alaposan eldolgozzuk. A tojásokat ketté választjuk és a tojássárgáját a túrós masszához keverjük.
A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd apránként a túrós masszával eldolgozzuk. Talán ez a titka, hogy olyan könnyű és finom lesz a töltelék! Esetleg citromhéjat reszelhetünk bele, valamint mazsolát adhatunk hozzá ízlés szerint.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a megkelt tésztánkat és körülbelül 14 darab egyenlő négyzetet vágunk belőle.
Alaposan megtöltjük a túrós töltelékkel, majd a négyzet mind a négy csücskét összefogva megtekergetjük. Így áll össze az isteni túrós batyunk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tojássárgájával, és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk egy kis porcukorral és ha kihűlt, fogyaszthatjuk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.