Az áfonyát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd papírtörlővel szárazra töröljük. (Ízlés szerint fagyasztott áfonyát is használhatunk)
A felszeletelt mandulát egy serpenyőbe tesszük, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt világos zsemle színűre pörköljük. Ezután kiöntjük egy tányérra, majd kihűtjük teljesen. (Vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!)
A csokoládét felvágjuk kisebb kockákra, majd félreteszünk belőle 15 dkg-ot.
A maradék csokoládét a vajjal együtt egy serpenyőbe tesszük, és állandó kevergetés mellett felolvasztjuk, majd visszahűtjük.
A keverőtálba tesszük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel jó habosra keverjük.
Ezután hozzáadjuk a visszahűtött csokoládés-vajas keveréket, és alaposan összekeverjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, majd hozzászitáljuk a keverékhez. Ezután is összekeverjük, hogy egy sima masszát kapjunk.
Ezután fakanállal először hozzákeverjük az előzőleg megpörkölt mandulát és a félretett, apróra vágott 15 dkg csokoládét, majd az áfonyát is.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen belekanalazzuk a masszát.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt addig sütjük, míg a teteje már szépen megsül, a belseje viszont még egy kicsit puhább.
A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és kihűtjük teljesen.
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatjuk langyosan is pl. egy gombóc vaníliafagyival, vagy egy kanál savanykásabb lekvárral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.