A tésztához az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót, a tej kivételével egy tálba tesszük. Ha az élesztő felfutott, a többi hozzávalóhoz adjuk. A tejet fokozatosan hozzáöntjük, és lágy, kelt tésztát gyúrunk. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Meleg helyen, kelesztőtálba téve, letakarva duplájára kelesztjük.
A túrót a többi hozzávalóval kikeverjük, a végén a keményre vert tojásfehérjehabot lazán hozzáforgatjuk.
Ha a tészta megkelt, kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepükre 1-1 evőkanálnyi tölteléket teszünk, a négy sarkát középen összefogjuk, és egy kicsit megtekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a táskákat, egymástól pár centi távolságra, majd még 20 percet kelni hagyjuk őket, majd lekenjük a tetejüket tojással.
Előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.