A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, egy csipet sót, az eritritet, a reszelt citromhéjat, a vaníliaaromát, és ízlés szerint mazsolát, majd összekeverjük.
Ezután két részletben, óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd rákanalazunk két-két evőkanálnyi halmot a masszából, egymástól távolabb, mert sütés közben meg fognak nőni. Nekem 6 darab lett ennyi hozzávalóból.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd légkeverésen 170 fokon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk poreritrittel, majd úgy kínáljuk.
Megjegyzés
Sütés után az állaga pillekönnyű, és nagyon finom. Az egész művelet pedig nem tart fél óránál tovább, és már tálalhatjuk is. Ízlés szerint kínálhatunk mellé házi diabetikus sárgabarack- vagy éppen eperlekvárt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.