A tejet, a tejföllel, 2 egész tojással és az élesztővel a dagasztótálba tesszük, majd elkevertetjük a robotgéppel.
Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a cukrot, majd 3 percet dagasztatjuk, vagy addig amíg a tészta egyneművé válik.
A puha vajat kisebb kockákban adagolva adjuk hozzá a tésztához, és további 5 percet dagasztatjuk a géppel. Az elkészült tésztát huzatmentes helyen, letakarva pihentetjük 30 percet.
Ekkor következik a gömbölyítés, 4 részre osztjuk a tészát, majd gombócokat formázunk belőlük, és letakarva további 15 percet pihentetjük a konyhapulton.
A gombócokat kör alakúra nyújtjuk, és 6-6 darab cikkre vágjuk, majd a háromszögek felét aszalt paradicsommal megtöltve feltekerjük, a másik felét simán tekerjük fel, és sóval meghintjük. A kifliket - 18 darabot - sütőpapírral bélelt tepsikre sorakozatjuk.
Egy tojást villával lazán felverünk, és kenőecset segítségével a tojással átkenjük a megkelt péksüteményeket.
195 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.