A ropogós héjú apró sütemények elkészítéséhez összeállítjuk az előtésztát. Ehhhez az élesztőt a vízzel elkeverjük 1 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet, és további 3 percig keverjük. Kiolajozott tálban, lefedve pihentetjük a hűtőben, 24 órán át.
Következő nap egy közepes burgonyát felkockázva megfőzünk, összetörjük, majd kihűtjük. Az előtésztát a vízzel, az élesztővel, az összes liszttel, a sóval és a cukorral 2 perc alatt kidagasztjuk, majd hozzáadjuk a tört burgonyát, újabb 4-5 percig dagasztjuk, végül 1 ek olívaolajjal fejezzük be a dagasztást. A tésztát kiolajozott edényben pihentetjük, szobahőmérsékleten, letakarva, 45 percig. Lisztezett deszkára borítjuk, és 50 g-os darabokra vágjuk, amiket gömbölyítünk, és újabb 15 percig pihentetjük.
A formázást követően 30 percig kelesztjük, majd vízzel lespricceljük őket. A kis kalácsra sópelyhet, a császárzsemlére fekete szezámmagot, a briósra világos szezámmagot, a csomóra magkeveréket szórunk, a mini veknit pedig 45 fokban, hosszában megvágjuk.
220 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Ha nem gőzös a sütőnk, miután betoltuk a sütőlapot, bespriccelünk a sütőbe, hogy gőz keletkezzen. A sütőből kivéve ismét lespricceljük, így ropogósabb lesz a héja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.