Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, összevegyítjük a sóval, a cukorral és a burgonyapehellyel. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, beleöntjük a joghurtot és a tejet, végül rámorzsoljuk az élesztőt. Géppel vagy kézzel dagasztani kezdjük.
Amikor tészta összeáll, több részletben beledolgozzuk a puha vajat. Mindig megvárjuk, hogy az előző adagot teljesen felvegye, és csak utána adjuk hozzá a következőt. Amikor a tészta szép sima és fényes, sem a tálhoz, sem a kezünkhöz nem ragad, kelesztőtálba tesszük, lefedjük, és 30-35 perc alatta duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát óvatosan ráfordítjuk a vékonyan belisztezett munkafelületre, 12 egyforma darabra vágjuk, amiket egyesével kigömbölyítünk, majd konyharuhával letakarva 15 percig pihentetünk.
Ezután megformázzuk a molnárkákat. A megkelt gömbökből a tenyerünkkel egyenként 10-12 cm átmérőjű körlapot nyomkodunk. Majd először fentről lefelé, azután lentről felfelé szorosan feltekerjük középig, s minden hajtás után a tésztát lenyomkodjuk az ujjainkkal. A két részt gyengéden összenyomkodjuk, aztán középen összecsipkedjük, végül egyet sodrunk rajta a tenyerünkkel, hogy szép formája legyen.
Sütőpapírt borítunk két nagy sütőlemezre, és mindegyikre 6-6 molnárkát fektetünk, kellő távolságot hagyva közöttük. Megkenjük őket a felvert tojással, majd 30 percig kelni hagyjuk.
Közben előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A péksüteményeket megint megkenjük tojással, majd 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Végül rácsra tesszük kihűlni őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.