A steaket papírtörlővel szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, majd fedő nélkül hagyjuk hűtőben pácolódni 1-12 órát. A hús tömegének 1,5-2%-nak megfelelő só mennyiséget érdemes használni a fűszerezés során.
A lilahagymát vékonyra szeleteljük, sózzuk, majd ízesítjük cukorral és citromlével, összekeverjük és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
A majonézt kikeverjük valamilyen csípős szósszal és ezt is félrerakjuk.
Ha letelt a hús pihentetési ideje, akkor közepes láng fölött egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk és megpirítjuk két szelet kenyér mindkét oldalát, majd kiszedjük.
A hőforrást magas fokozatra állítjuk és jó alaposan felhevítjük a serpenyőt, ami akkor lesz elég meleg, ha belecsepegtetünk egy kevés vizet és az fut a felületén, nem pedig forr. A pihent steaket a forró serpenyőbe tesszük és kevés zsiradékon kiolvasztjuk a hús zsírrétegét, amíg a külseje aranybarna nem lesz.
Közepesen magas lángon tovább sütjük a húst, közben percenként fordítunk rajta, hogy minden oldala egyenletesen süljön. (A hús kívánt sütési fokozatának elérését rengeteg tényező befolyásolhatja, így javasoljuk a maghőmérő használatát. Soványabb húsoknál rare vagy medium rare, zsírosabbaknál medium (55-60 Celsius-fok) sütési fokozatot ajánlunk.)
A kívánt fokozatot sütés előtt választjuk ki, és ehhez igazítjuk a sütési időt. Érdemes sűrűn mérni a hús maghőmérsékletét a legvastagabb részénél. 10-15°C-al a kívánt maghő elérése előtt alacsonyra vesszük a lángot. A serpenyőbe teszünk 3 dkg vajat és 3 gerezd fokhagymát. A forró vajat rákanalazzuk a hús mindkét oldalára. Ügyeljünk arra, hogy a vaj buborékozzon, de ne égjen meg! Ha megégne a vaj, kivesszük a steaket.
Egy perc locsolgatás után két szál rozmaringot dobunk a forró vajba, majd ezzel locsoljuk tovább a húst. A kívánt fokozat elérése előtt legalább 5 fokkal korábban kivesszük a húst és hagyjuk pihenni legalább 5 percet.
A megpirított kenyereket vastagon megkenjük a csípős majonézzel. Egyik oldalára halmozzunk rukkolát, a másikra pedig a lecsöpögtetett hagymát. A vékonyra szeletelt húst a salátára helyezzük, végül a másik szelet kenyérrel zárjuk a szendvicset.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.