Előkészítjük az alapanyagokat: a hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük; a kaliforniai paprikát megmossuk, kicsumázzuk és felcsíkozzuk; a sajtot lereszeljük (ha autentikusak akarunk lenni, akkor provolone sajttal készítjük a szendvicset); a csemegeuborkát szintén csíkokra vágjuk; a hússzeleteket kivesszük a hűtőből, és pihentetjük amíg szoba-hőmérsékletűek nem lesznek.
Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat hevítünk közepes hőmérsékleten, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, további 2-3 percig pirítjuk, amíg a paprika is kicsit megpuhul, és színt kap. Az elkészült hagymás-paprikás alapot félrerakjuk a tálalásig.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a steakek mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a fokhagymaporral, dörzsöljük be alaposan, hogy az ízek bejussanak a húsba. Ugyanabba a serpenyőbe, amiben a hagymás alapot készítettük, 1 evőkanál olívaolajat közepes hőmérsékleten felhevítünk. A húsokat a forró serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük, amíg szép aranybarnára pirulnak.
A serpenyőbe dobjuk a vajat, majd ha megolvadt, a steakekre kanalazzuk, hogy még ízletesebb és szaftosabb legyen a végeredmény. Ha szeretnénk, hogy a steak belseje közepesen átsült legyen, tegyük át a serpenyőt a steakkel együtt az előmelegített sütőbe. További 5-7 percig sütjük a sütőben, vagy amíg eléri a kívánt hőmérsékletet. A közepesen átsült steak belső hőmérséklete általában 57–63 Celsius-fok, ha nem vagyunk biztosak magunkban, használjunk maghőmérőt.
Ezután kivesszük a steaket a sütőből, a sütőt bekapcsolva hagyjuk, a húst pihentetjük néhány percig, hogy a nedvei visszahúzódjanak, és a steak szaftos maradjon.
Miután megpihent, 4-6 milliméter vastag csíkokra szeleteljük. A steakszeleteket összekeverjük a hagymás-paprikás alappal, félretesszük a szendvics összeállításáig. Félbevágjuk a bagetteket vagy szendvicszsemléket (a szeleteket meg is piríthatjuk a serpenyőben), majd rájuk helyezzük a marhahúsos-hagymás-paprikás keveréket, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd a sütőbe rakjuk 3-4 percre, hogy a sajt megolvadjon és kissé megpiruljon.
Kivesszük a sütőből a szendvicseket, majd rájuk helyezünk néhány csemegeuborkát, és már falatozhatjuk is ezt az isteni finom, klasszikus amerikai szendvicset.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.