Az alaposan lehártyázott, darált sertéshájat összedolgozzuk 10 dkg liszttel. Habosra, fehérre kell keverni.
A megmaradt lisztet és a többi alapanyagot a robotgép táljába tesszük, és simára, hólyagosra dagasztjuk.
A dagasztott tésztát letakarva 15 percig pihentetjük, majd lisztezett munkafelületen vékonyra kinyújtjuk.
A lisztes hájat óvatosan rákenjük a tészta tetejére. Nem kell nyomkodni, csak rákenni.
A tésztát feltekerjük, mint a bejglit, és nyújtófával lazán, de óvatosan ellapítjuk egy nagy téglalappá.
A téglalapot négybe hajtjuk, úgy, hogy először a két szélét hajtjuk be a közepéig, majd az így kapott téglalapot ismét félbe hajtjuk, mint egy könyvet.
A hajtogatott tésztát 20 percig pihentetjük a hűtőben, és még háromszor megismételjük a hajtogatást.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
Az utolsó hajtogatás után kinyújtjuk a tésztát fél cm vastagra, és felforrósított éles késsel 8 × 12 cm-es kis téglalapokra vágjuk. Többször is forrósítsuk meg a kést, sercegnie kell a vágásnál, így lesz szép a tészta széle.
Minden tésztalapra egy kiskanál szilvalekvárt teszünk, és a süteményeket az előkészített tepsire rakosgatjuk.
A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük a hájasokat.
Hagyjuk a süteményeket langyosra hűlni, majd megszórjuk őket porcukorral, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.