A tésztához a tálba szórt lisztet elvegyítjük a cukorral, összemorzsoljuk az apróra kockázott hideg vajjal, és egymás után hozzáadjuk a 2 db tojássárgáját. Közben beledolgozunk 1 dl jéghideg vizet, hogy jobban összeálljon. A masszát cipóvá formázzuk, és folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 1-2 órát.
A pihentetési idő letelte előtt nem sokkal a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A töltelékhez a megmosott, kimagozott szilvát cikkekre vágjuk. Megszórjuk a fahéjjal, a cukorral, a szerecsendióval és a sóval, majd összekeverjük.
Egy ív tepsi nagyságú sütőpapírt megszórunk némi liszttel, és kerek lappá nyújtjuk rajta a tésztát. (Nem baj, ha nem lesz szabályos kör alakú.) Középről kezdve kirakjuk a szilvacikkekkel úgy, hogy körben 3-4 cm szabadon maradjon, majd ezt a részt visszahajtjuk a töltelékre, megkenjük az 1 db elkevert tojással és megszórjuk barna cukorral.
Végül a pitét a sütőpapírral együtt áttesszük egy tepsire vagy sütőlemezre, és az előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre, amíg a cukor szépen ráolvad. Melegen fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.