A kosárkákhoz egy muffinformát kivajazunk. A szilvát kimagozzuk és meghámozzuk, majd felkockázva egy serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd elkezdjük karamellizálni.
Amikor már kellőképpen karamellizálódott, hozzáadjuk a joghurtot és a réteslisztet. Utóbbiból annyit teszünk hozzá, hogy sűrű legyen, de a kanálról viszonylag könnyen lefolyjon. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon addig főzzül, amíg a szilva megpuhul, majd félretesszük. Közben a leveles tésztából 4 lapot kiolvasztunk, kb. fél óra alatt.
A szilvás keverékhez hozzáadjuk a szódabikarbónát. A tésztát felszeleteljük úgy, hogy egy darab kicsit nagyobb legyen, mint a muffinfomra mélyedései. A tésztadarabokat belenyomkodjodjuk a formákba, és mindegyikbe 1-1 jókora evőkanálnyi szilvás keveréket teszünk. A tésztaszéleket a töltelék tetejére hajtogatjuk, és megkenjük egy kevés joghurttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.