Egy nagy római tálat hideg vízben áztatunk legalább 10 percig. A megmosott szilvát leszárazzuk, kimagozzuk, a többi hozzávalóval együtt a tálba tesszük, és jól összekeverjük.
A lefedett tálat a hideg sütőbe toljuk. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra (légkeverésnél 160 fokra), valamint beállítjuk alsó-felső sütésre, és így pároljuk-sütjük a szilvát kb. 2 órán keresztül.
Ezután a gyümölcsmasszát a tálban botmixerrel finomra pürésítjük, majd lefedve visszatesszük a változatlan hőfokú sütőbe további 10 percre.
Végül a lekvárt a szokásos módon befőttesüvegekbe töltjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.