Fazékba tesszük, közepes lángon főzni kezdjük. Amikor kissé összeesett, hozzáadjuk a xilitet. Addig főzzük, amíg megpuhul a gyümölcs, majd megszórjuk fahéjjal, és levesszük a tűzről.
Kihűtve azonnal fogyaszthatjuk, vagy még tűzforrón jól záródó üvegekbe töltjük.
Utóbbi esetében 5 percre fejtetőre állítjuk, majd visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután a kamrában tároljuk.
A cukormentesen és tartósítószer nélkül készült szilvalekvárt a felbontást követően hűtőszekrényben tároljuk. Lehetőleg néhány napon belül használjuk fel.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a fahéjas szilvalekvár cukor- és tartósítószer mentesen:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.