A mandulát elterítjük egy tepsiben, és a 200 fokra előmelegített sütőben pirítjuk kb. 10 percig. Közben az almát megmossuk, negyedeljük, és a magház eltávolítása után cikkekre daraboljuk. A megmosott szilvát kimagozzuk, a fél szilvaszemeket kettévágjuk. A meghámozott gyömbért finomra reszeljük. A gyümölcsöket összekeverjük a narancslével, a gyömbérrel és a fahéjjal, majd kikent tűzálló tálba vagy kb. 2,5 dl-es formákba töltjük.
A mandulát kivesszük, és a helyére toljuk a sütőtálat vagy a formákat. Az ízesített gyümölcsöt változatlan hőfokon sütjük 10 percig.
Közben a vajat megolvasztjuk a morzsához. Egy tálban elvegyítjük a lisztet 10 dkg barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és robotgép gyúrópálcájával morzsalékosra dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a zabpelyhet, és a masszát 2 ek vízzel lazítjuk.
A kihűlt mandulát durvára aprítjuk. A tálat vagy a formákat kivesszük a sütőből, és a gyümölcsöt megszórjuk a morzsával, valamint a mandulával. Végül a morzsasütit változatlan hőfokon készre sütjük további kb. 20 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.