A szilvás morzsasüti (crumble) tésztájához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, és tovább morzsolgatjuk az ujjaink között.
A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk, lecukrozzuk, összekeverjük, majd egy akkora sütőtálba tesszük, aminek bőven ellepi az alját, majd rámorzsoljuk a vajas-lisztes keveréket.
Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Megjegyzés
Ha vendégeknek készítjük, kisebb tálkákba is tehetjük, így praktikusabb és csinosabb a tálalás. Egy gombóc vaníliafagylalt kiválóan illik a langyosra hűlt desszerthez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.