A barna sörös morzsasüti elkészítéséhez a grillsütőt berendezzük indirekt sütésre, és 200-220 Celsius-fokra hevítjük.
Amíg a sütő melegszik, addig előkészítjük a süteményt. Az őszibarackokat elfelezzük, kimagozzuk, felszeleteljük és egy kerámia- vagy öntöttvas formába tesszük.
Ezután a többi hozzávalót – a barna sört, a nádcukrot, a reszelt narancshéjat, a fahéjjal és az étkezési keményítővel – egy tálban szép sima masszává keverjük, majd ráöntjük a barackokra.
A tésztához mikróban (vagy a grillben egy hőálló edényben) felolvasztjuk a vajat, és belekeverjük a többi hozzávalót, míg egy morzsás állagú keveréket kapunk. Ezt a morzsát egyenletesen rászórjuk a sütőedényben lévő barackos keverék tetejére.
A sütőtálat betesszük az időközben felmelegedett grillsütőbe, és a desszertet zárt tető alatt kb. 20 percig grillezzük, míg a tetején a morzsa szép aranybarna színt kap.
Kissé kihűtve tálaljuk. Egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb édesség.
Nézd meg videón, hogyan készül a barna sörös morzsasüti őszibarackkompóttal!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.