A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a szárnyvégeket ízlés szerint eltávolíthatjuk. Az olajat összekeverjük a fokhagyma granulátummal, a fűszerpaprikával, valamint sóval és borssal. Beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, majd egy tepsibe sorakoztatjuk, felöntjük a sörrel, és lefedjük alufóliával.
A csirkéket 160 °C-ra előmelegített sütőben 45 percet sütjük, félidőben megforgatjuk a húsokat. Ezután levesszük az alufóliát, és 200 °C-on kb. 10 perc alatt megpirítjuk a szárnyakat.
Amíg sül a hús, elkészítjük a lecsót. Az olajat felhevítjük egy lábasban. Rászórjuk a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát, és megfonnyasszuk rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, fokhagymanyomón áttört fokhagymát is, majd lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, jól elkeverjük, és visszatesszük a lábast a tűzre.
Hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt paprikákat, majd 2-3 perc után a meghámozott paradicsomokat is. Sózzuk, borsozzuk, és kevergetve puhára főzzük.
Megjegyzés
Recept és fotó: Csigó Zita. A recept a Fanny magazinban jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.