A körethez a burgonyát héjastól alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd cikkekre vágjuk. Az olajat összekeverjük a sóval és borssal, beleforgatjuk a krumplicikkeket, majd egy sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott tepsibe terítjük és 190-200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a szárnyvégeket eltávolítjuk, majd minden szárnyat kettévágunk a forgónál. A húsdarabokat megsózzuk, a többi fűszert összekeverjük, és bedörzsöljük vele a húst.
A kukoricalisztet összekeverjük a durvára tört kukoricapehellyel. A szárnyakat először a búzalisztbe, majd felvert, megsózott tojásba, végül pedig a kukoricás keverékbe forgatjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd közepesen forró olajban aranyszínűre süstjük szárnyakat. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt a majonézzel, a megtisztított, feldarabolt újhagymával, a megpucolt, lereszelt fokhagymával, és ízlés szerint megsózzuk. A sült csirkeszárnyak és a burgonya mellé tálaljuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Csigó Zita. A recept a Fanny magazinban jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.