A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, majd a szalonnát felszeleteljük, a bőrét levágjuk.
A sertéshúst jó alaposan besózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük minden oldalát, jól belemasszírozzuk a húsba.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Elővesszük a sütő tepsijét, ebbe helyezzük a húst, köré halmozzuk a burgonyát, a vöröshagyma cikkeket, és egyenletesen elosztva a héjas fokhagyma gerezdeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és rozmaringágakat helyezünk rá.
A hús tetejére helyezzük a szalonna szeleteket, a bőrkét a burgonyára. A sertészsírt eloszlatva rárakjuk a burgonyára. Felöntjük a sör kétharmadával és vízzel, az egészet lefedjük alufóliával, és nagyjából 1,5 óráig sütjük.
Ezután eltávolítjuk a fóliát, meglocsoljuk a maradék sörrel a húst, a szalonnaszeleteket a burgonyára helyezzük, és a húst megkenjük mézzel, további 15 perc alatt készre sütjük.
Az elkészült sültet 15-20 percig pihentetjük, majd felszeleteljük, és a hagymás burgonyával tálaljuk.
Nézd meg videón, hogy készül a sörös-mézes sertéscomb egtészben sütve:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.