A menzás gyümölcsleves elkészítéséhez az őszibarackot és az almát megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A meggybefőttet lecsöpögtetjük.
Egy lábasba öntjük a gyümölcsöket, beleszórjuk a nádcukrot és felöntjük két liter vízzel. Hozzáadjuk az egy rúd fahéjat, a szegfűszegeket és a felkarikázott fél citromot. Lefedjük és 15-20 perc alatt puhára főzzük a gyümölcsöket.
Amint megpuhultak a gyümölcsök, a leves alatt takarékra vesszük a lángot és elkészítjük a habarást. A tejfölt egy habverővel fellazítjuk, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A forró levesből két-három merőkanálnyit a tejfölhöz adunk és habverővel simára dolgozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez csorgatjuk a habarást. Pár percig főzzük.
A menzás gyümölcslevest tálalhatjuk forrón, vagy akár hidegen is.
Nézd meg videón, hogyan készül a menzás gyümölcsleves!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.