A barackos-szedres morzsasüti elkészítéséhez összegyúrjuk a keksz hozzávalóit, majd 3 mm vastagra nyújtjuk. Éles késsel háromszögekre vagy rombuszokra felvágjuk. Villával megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és tepsistől berakjuk a hűtőbe egy-két órára. Utána 180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt megsütjük.
Vastagon kivajazunk egy nagy kerámiatepsit, beleszórjuk a meghámozott, felkockázott őszibarackot és az áfonyát meg a szedret. Összekeverjük a vaníliás cukrot a porcukorral és a keményítővel, és egyenletesen rászórjuk a gyümölcsökre. A maradék vajat rámorzsoljuk. Betoljuk a forró sütőbe körülbelül fél órára, míg szépen meg nem sülnek a gyümölcsök.
Ekkor rászórjuk a nagyobb darabokra tört kekszet és még 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe. Langyosan tálaljuk, vaníliafagyival.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.