A gluténmentes málnás crumble elkészítéséhez egy keverőtálba mérjük a cukrot és a lisztet, majd elmorzsoljuk benne a margarint, és rusztikusra gyúrjuk. Nem kell tökéletesen egynemű tésztát készíteni, hiszen morzsolni fogjuk.
A gyümölcsöket megmossuk, az epret feldaraboljuk. Egy tálban összekeverjük a gyümölcsöket a cukorral és a fahéjjal.
Készíthetjük a morzsás desszertünket szuflé formákban, vagy egy nagyobb tűzálló tálban. A tálkák vagy a sütőforma aljába egyenletesen elosztjuk a gyümölcsös keveréket, rászórjuk a feldarabolt csokoládét, majd rámorzsoljuk a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, egészen addig, amíg a tészta teteje aranybarna lesz.
Fogyaszthatjuk forrón, fagylalttal vagy tejszínhabbal tálalva, de hidegen is kitűnő vendégváró finomság.
Megjegyzés
Ez a roppant egyszerű, gyümölcsös, morzsás sütemény számtalan módon variálható, sokféle gyümölccsel elkészíthető. Ha véget ért a gyümölcsszezon, süssük nyugodtan fagyasztott gyümölcsökkel. Az összeállítása csupán pár percig tart, 40 perc sütés után pedig fogyaszthatjuk is. Én imádom, mikor a étcsokoládé beleolvad a gyümölcsök közé, ettől még varázslatosabb lesz a desszertünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.