Először 2,5-3 l vizet felrakunk a tűzhelyre, megsózzuk és lefedjük. Amíg a víz felforr, elkészítjük a salátaecetet.
A 4 dl vízhez kb. 4 ek 5%-os ecetet öntünk. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, majd megtisztítjuk a salátát. Leveleire bontjuk, és folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd egy szűrőedényben lecsepegtetjük. Ha kész, akkor beleforgatjuk a salátaecetbe. Tálalásig a hűtőbe rakjuk.
Ha a víz forr, akkor közepes hőmérsékletre állítjuk a tűzhelyet, és nekiállhatunk a galuskatésztának. Egy edénybe gluténmentes darált zabot öntünk. Ízlés szerint sózzuk, majd jöhet 3 tojás, 5 dl víz, és egy fakanállal kidolgozzuk a tésztát.
Ha kész a tészta, már szaggathatjuk is. A szaggatáshoz szükségünk van még egy edény hideg vízre is, ugyanis lehűtjük vele a galuskaszaggatót, és így a tészta nem sül rá azonnal a felületére.
A tésztának először csak az egyik felét szaggatjuk ki. Egyszerűen egy habkártya segítségével átpréseljük a szaggatón. Megkeverjük a kiszaggatott galuskákat, és amint felforrt a víz, egy szűrőkanállal kivesszük azokat. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
Ha kész vagyunk a galuskával, akkor szükség lesz egy teflonnal bevont lábasra vagy egy jókora serpenyőre, amibe 2 dl vegán főzőkrémet öntünk. A főzőkrém poharát kiöblítjük 1 dl vízzel, és ezt is hozzáadjuk, majd felforraljuk.
Amíg felforr, felütünk 5 db tojást, és egy habverővel felverjük. Ha a főzőkrém forr, ízesítjük egy leveskockával, ízlés szerint sóval és borssal, majd jöhet a galuska is bele.
Közepes fokozaton folyamatos kevergetés melett 5 percig főzzük. Ez idő alatt szinte maradéktalanul magába szívja a galuska a főzőkrémet, majd beleöntjük a tojásokat és egészen addig pároljuk, amíg jól besűrűsödik.
Megjegyzés
Jó étvágyat! A receptet megtekintheted videón is az alábbi linken: https://youtu.be/7XeCaHg3pqY
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.