A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és a kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk. A csirkemellet szintén apró kockára vágjuk.
Egy lábosban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk a hagymákat és a paprikát. Hozzáadjuk a csirkemellet és addig pirítjuk, amíg teljesen kifehéredik és levet enged. Ekkor beletesszük a gyökérzöldségeket, ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a babérlevelet és a tárkonyt. Pároljuk 2 percig, majd felöntjük 2 liter alaplével. Közepes lángon 15 -20 percig főzzük.
A főzőkrémhez 2-3 merőkanál forró levest adunk, elkeverjük, és beleöntjük a levesbe. Amíg a leves újra felforr, elkészítjük a galuskát.
A margarint felolvasztjuk (de nem melegítjük meg!), hozzáadjuk a tojást, megsózzuk és belekeverjük a finomra őrölt zabot. Összekeverjük, ha túl lágy lenne a tészta, akkor hajdinaliszttel dúsítjuk.
Amint elkészült a tészta és a leves is forr, beleszaggatjuk a galuskát. Újraforraljuk, és mehet bele a zöldborsó is. Néhány percig még főzzük, majd megízesítjük friss citromlével. Citromkarikával, petrezselyemmel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.