A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Közben a kekszet ledaráljuk vagy aprítógépben durvára őröljük. Hozzáadjuk a puha vajat és a lisztet, majd 8 dkg kristálycukorral és 2 csipet sóval együtt morzsalékosra dolgozzuk.
A megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk és cikkekre vágjuk, majd összeforgatjuk a nádcukorral, valamint tetszés szerint a likőrrel. Eloszlatjuk egy tűzálló tálban vagy négy kisebb felfújtformában, rászórjuk a morzsatésztát, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig. A sütőből kivéve meghintjük a porcukorral.
A tojásokat szétválasztjuk, és 1 db fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verünk. Miközben folyamatosan tovább verjük, apránként beleszitáljuk a maradék cukor felét. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A 2 db tojássárgáját fehéredésig keverjük a vaníliavelővel és a maradék cukorral. Végül egymás után lazán beleforgatjuk a mascarponét és a tojáshabot. A még meleg morzsasütivel fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.