A ropogóshoz az aprított mogyorót, a barnacukrot, a lisztet és a felkockázott hideg vajat összedolgozzuk morzsalékosra.
Egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk. A tésztához összedolgozzuk a kockázott vajat, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a fahéjat. Morzsalékos állagot kell kapnunk.
Egy tálban felverjük a tojásokat és elkeverjük a tejjel, valamint a vaníliakivonattal. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alaposan összedolgozzuk.
A tésztát kivajazott formába öntjük, majd megszórjuk a gyümölcsökkel, utána pedig a ropogós morzsával.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, majd 55-60 percig sütjük a tésztánkat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e: ha a tű tisztán jön ki a süteményből, megbizonyosodhatunk róla, hogy elkészült. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.