A morzsához a makadámdiót serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd miután kihűlt, durvára aprítjuk. A vajat felkockázzuk, és hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a zabpelyhet, valamint a diót. Kézzel morzsalékosra dolgozzuk, és a hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.
A töltelékhez a gyömbért apróra kockázzuk. A megmosott friss gyümölcsöt leforrázzuk, meghámozzuk és kimagozzuk, a befőttet jól lecsepegtetjük. A fél barackokat összeforgatjuk a gyömbérrel.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben kivajazunk egy 2 l-es (29 x 19 cm-es) tepsit vagy sütőtálat. Elrendezzük benne a barackot, megszórjuk a tésztamorzsával, és alulról a második sínen sütjük kb. 25 percig.
Makadámdió helyett elkészítheted dióval, mogyoróval vagy kipróbálhatod pörkölt, sózott földi mogyoróval.
Langyosan a legfinomabb.
Vaníliaszósz illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.