A sárgabarackos-túrós gombóc elkészítéséhez a túrót áttörjük, és összekeverjük az olvasztott vajjal, 1 db egész tojással és a másik tojás sárgájával.
Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, a rumot, a sót és a lisztet. Közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük. Közben a zsemlemorzsát száraz serpenyőben megpirítjuk.
A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 megtisztított barackszemet teszünk a közepükbe, és gombócokat formázunk belőlük.
Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük, majd kivesszük, és a zsemlemorzsába forgatjuk. Vaníliás cukorral elkevert porcukorral kínáljuk.
Megjegyzés
Sárgabarackból nem csak lekvár, hanem gombóc is készülhet. A tésztája puha, könnyű és egyszerű összeállítani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.