A barackos gombóc elkészítéséhez a vizet a sóval és az olajjal egy fazékban felforraljuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a fazék oldalától el nem válik a massza. A tűzről levéve langyosra hűtjük, és a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
A tésztát kinyújtjuk, majd négyzeteket vágunk belőle. A barackot megforgatjuk nyírfacukorban (vagy cukorban), a tésztába tesszük, és gombócokat formálunk belőle.
Forró, lobogó vízben kifőzzük, de csak addig , amíg a víz tetejére feljönnek a gombócok. Végül egy kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk és beleforgatjuk a gombócokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.