A túrót éjszakára szitába öntjük, és hagyjuk lecsepegni. Másnap összedolgozzuk a liszttel, a tojásokkal, a sóval, a tejföllel és a vajjal. Egy pici fahéjjal és a citromhéjjal ízesítjük, majd lágy masszává gyúrjuk. Szükség esetén még egy kis tejfölt adunk hozzá.
A felhevített kb. 6 dkg vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Ízlés szerint cukorral édesítjük, majd hozzáadjuk a felhasított vaníliarúd kikapart belsejét és félretesszük.
A gyümölcsöt megmossuk és kiskéssel vagy kiskanál nyelével óvatosan eltávolítjuk a magokat. Minden mag helyére 1 db rumba mártott kockacukrot dugunk.
A túrós masszából kb. félökölnyi darabokat csípünk ki. Ezeket szétlapítjuk, beburkolunk velük egy-egy barackot és gombóccá gömbölyítjük.
A gombócokat enyhén sós, forrásban levő vízbe dobjuk, és mérsékelt tűzön kifőzzük kb. 20 perc alatt. Végül szűrőkanállal óvatosan kiemeljük, lecsepegtetjük, és megforgatjuk a morzsában. Porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Österreich Werbung/Wolfgang Schardt
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.