Egy nagyobb tepsi (nálam 35x24x8cm-es csatos tepsi) aljába sütőpapírt teszünk, és az oldalát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés).
A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük, a barackokat megmossuk, kimagozzuk, és 2-3 cikkre vágjuk. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot elkezdjük kikeverni robotgéppel. Néhány percig magas fokozaton keverjük, amíg kivilágosodik és habos lesz. Ekkor hozzáöntjük az olajat, és a joghurtot, majd a robotgép alacsony fokozatán összekeverjük.
Ezután már spatulával vagy fakanállal dolgozunk. A tojásos keverékbe több adagban beleszórjuk a sütőporos lisztet, és összeforgatjuk.
A tésztát a sütőpapíros, vajazott tepsibe öntjük, a tetejére rápakoljuk a barackokat, majd az előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk hűlni néhány percig, majd mikor megszilárdult, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, és kihűlve szeleteljük.
Aki édesebben szereti, szórhat rá porcukrot. Jó étvágyat a pitéhez! :) A rizsliszttel készített piskóta nagyon puha és könnyű lesz, másnap is finom. Eperrel és málnával is szoktam készíteni, általában kisebb, 25 cm-es piteformában (fél adaggal). Laktózmentesen is elkészíthető (laktózmentes joghurt és - a tepsi kikenéséhez - margarin használatával). :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.