A gluténmentes piskótatekercs elkészítéséhez elsőként szétválasztjuk a tojásokat.
A rizslisztet kimérjük, majd hozzáadjuk és elkeverjük benne a citromhéjat, a sütőport és a vaníliakivonatot.
A tojásfehérjét robotgéppel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük.
Ezután a tojássárgákat egyenként a habhoz keverjük.
Végül a lisztes keveréket két részletben óvatosan eldolgozzuk a nedves hozzávalókkal.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy nagyobb méretű tepsibe beletesszük a sütőpapírt. Beleöntjük a masszát és körülbelül 14 percig sütjük. Figyeljünk, hogy a tészta ne száradjon ki, különben eltörik a feltekerésnél.
Miután megsült a piskóta, egy tiszta konyharuhára borítjuk, még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, és óvatosan feltekerjük.
A ruhában hagyjuk kihűlni. Ezt követően megkenjük a lekvárral, és újra feltekerjük.
Ezután hagyjuk kb. fél órát pihenni. Tálalás, szeletelés előtt megszórjuk porcukorral.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a gluténmentes piskótatekercs:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.