A kézmeleg vízbe beleszórjuk az élesztőt és a fél teáskanál cukrot. Összekeverjük, majd félretesszük 10-15 percre.
A tojást felverjük összekeverjük a joghurttal, majd félretesszük.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet (bl55), a cukrot és a sót.
Hozzáadjuk a felfutatott élesztőt és a tojásos keveréket, majd lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha ragacsosnak érezzük, adjunk még hozzá egy kis lisztet, ha száraznak, akkor kevés vizet.
Ha a tészta összeállt, és elválik az edény falától és a kezünktől is, akkor egy kiolajozott nagy tálba tesszük - de a tészta alá a dagasztótálba is önthetünk egy keveset, és akkor spórolunk az edényekkel. Lefedjük, majd tegyük 1 óra alatt, meleg helyen, a kétszeresére kelesztjük.
A tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd szétszedjük 8-10 darabra, és kigömbölyítjük. Lefedjük a golyókat, majd újabb 30-45 percig pihentetjük.
Előmelegítjük a grillt (kb.200 fokra). A kenyérgombócokat kör alakúra nyújtjuk. Ha vékony ropogósabb kenyeret szeretnénk, vékonyra és nagyobbra nyújtsuk, ha kívül ropogós, belül foszlósat, akkor maradjon a tészta kb. 1 cm vastag.
Mindkét felüket lekenjük vajjal vagy olívaolajjal, majd a kontaktgrillbe helyezve, kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük a lepénykéket.
Nézd meg videón is, hogyan készül a lepénykenyér grillen
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.