Előkészítjük az alapanyagokat: a hátszínt felszeleteljük, és egy sodrófával kissé kinyújtjuk a szeleteket nagyjából 1 cm vastagra (Ne klopfoljuk!). A hagymát meghámozzuk és apróra kockázzuk, a fokhagymát fokhagymanyomó segítségével kipréseljük, a gombát nedves papírtörlővel megtisztogatjuk, a tönkök végét levágjuk, felszeleteljük, a petrezselymet apróra vágjuk.
Egy serpenyőt közepesnél magasabb fokozaton szinte füstölésig hevítünk, ha felforrósodott, olívaolajat öntünk bele. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalát nagyjából 1-1 percig kérgesítjük. Ezután a szeleteket kivesszük a serpenyőből.
A lángot kicsit mérsékeljük, és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, a salotta hagymát és a fokhagymát kevergetve dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, időnként kevergetve megpirítjuk.
Amikor a gomba megpirult, hozzáadjuk a mustárt, elkeverjük, majd felöntjük a konyakkal, és meggyújtjuk az alkoholt, azaz flambírozunk. Ha az alkohol elpárolgott, hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük, végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
Majdnem készre forraljuk a ragut. Mielőtt teljesen sűrű lenne, a hússzeleteket visszatesszük, és nagyjából 2-3 perc alatt összesűrítjük az egészet. Ezalatt a steak még nem sült át teljesen, finom puha marad.
Az elkészült gombaragus steaket tálalhatjuk sült burgonyával és/vagy salátával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.