Előkészítjük az alapanyagokat. Ha a húst a hűtőből vesszük ki, szoba-hőmérsékletűre felengedjük, 4 egyenlő (kb. 4-5 centiméter vastag) darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a fokhagymaporral fűszerezzük az érmék mindkét oldalát.
A steakeket körbetekerjük baconnel, a szalonnát hústűvel rögzítjük. Egy ecsettel lekenjünk olívaolajjal a steakek mindkét oldalát, ezzel megakadályozzuk a hús felületének kiszáradását, és segítjük a pirulást.
Egy forró serpenyőbe rakjuk az érméket, a zöldfűszereket melléjük rakjuk, és sütés közben időnként bedörzsöljük a fűszerekkel a steakek felületét. (Ha szárított zöldfűszereket használunk, akkor sütés előtt megszórjuk velük a steakeket.)
Az érmék mindkét oldalát 3-4 percig sütjük közepes hőmérsékleten. Ez a közepesen átsült (medium rare) steakhez szükséges idő, a hús belső hőmérsékletének 54–57 Celsius-fok között kell lennie, segítségként használjunk maghőmérőt.
Amikor a steakek elkészültek, kivesszük őket a serpenyőből, és hagyjuk pihenni néhány percig, hogy a húsnedvek visszahúzódjanak, és az érmék szaftosak maradjanak.
A baconbe tekert steaket friss zöldségekkel, sült burgonyával, salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.