A marinádhoz a megtisztított fokhagymát felszeleteljük. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A fokhagymát összekeverjük a mustárral, a mézzel, 10 ek olajjal, a kb. 2 ek citromhéjjal és 8 ek citromlével.
A hideg vízzel leöblített csontos hússzeleteket konyhai papírtörlőn leitatjuk, és áttesszük egy nagy tálba. Megkenjük a marináddal, folpackkal letakarjuk, majd a hűtőben érleljük legalább 60 percig.
A gömbgrillt előkészítjük 300 fokos direkt sütéshez. A steakeket lecsepegtetjük, megszórjuk sóval, borssal, és a forró rostélyra fektetjük. A lecsukott grillben mediumra (rózsaszínre) sütjük oldalanként kb. 6 perc alatt, majd alufóliába csomagolva pihentetjük kb. 10 percig.
Közben a grillre tett kukoricacsöveket a maradék olajjal kenegetve körbesütjük kb. 10 perc alatt. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és a steakek köreteként kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.