A BBQ csirkemell csilis barackkal elkészítéséhez először a bambusznyársakat vízbe áztatjuk.
A mártáshoz összevágjuk a csilit és az őszibarackot, egy mozsárba tesszük, belereszeljük a lime héját és belefacsarjuk a levét, majd hozzáadjuk az olívaolajat és sót, és pépesítjük.
A csirkemellet késsel félig bevágjuk, hogy kihajtva egyforma vastag legyen, majd megsózzuk, megborsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal.
A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk és kettesével, dupla nyársra húzzuk, majd a csilis mártással lekenjük mindkét oldalát.
A csirkemellet 10-10 percig, a barackokat 5-5 percig grillezzük oldalanként 185 fokos faszenes grillen.
A rukkolát tálba tesszük, meglocsoljuk a maradék mártással, ráhelyezzük a grillezett csirkét és barackot, rátépkedjük a burratát, rászeljük a retket és megszórjuk kesudióval.
Frissítőként készíthetünk hozzá néhány pohár Limózát, azaz pezsgőlimonádét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.