A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a a tojásokat, a tejet és a tejszínt.
A diót durvára aprítjuk, összekeverjük a liszttel és sütőporral. Megszórjuk a fahéjjal, és összedolgozzuk a tojásos masszával.
A tésztát egy 26 cm-es, kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjüj, majd a megtisztított és félbevágott szilvákkal kirakjuk a tetejét.
170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, tálalás előtt megszórjuk porcukorral és fahéjjal.
Megjegyzés
Ez a recept olyan alapanyagokból készült, hogy aki laktózérzékeny és diétázik, az is bátran fogyaszthatja. A szilva és dió saját termésünk, a mi kiskertünkből való.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.