A clafoutis elkészítéséhez először a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kb. 28 cm-es ovális felfújtformát vagy egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
A tálba öntött lisztet elvegyítjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal, a tejjel és a tejszínnel.
A megmosott szilvát kimagozzuk. A fél gyümölcsöket a vágási felületükkel felfelé elrendezzük a formában, majd egyenletesen rátöltjük a tésztát és az előmelegített sütő középső részében sütjük 40-45 percig. A sütőből kivéve kb. 5 percig hűlni hagyjuk. Porcukorral megszórva, melegen fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.