Az epres tejpite avagy clafoutis elkészítéséhez az epret megtisztítjuk, megmossuk, és apróbb darabokra vágjuk.
A tésztához a cukrot a tojással, a sóval és a vaníliával kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és végül beleszitáljuk a lisztet is. Kézi habverővel csomómentesre dolgozzuk.
Egy nagyobb piteformát vagy egy kisebb tepsit, jénait kivajazunk, beleöntjük a tésztát, és megpakoljuk az eperrel.
175 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt szép barnára sütjük a pitét. Akkor jó, ha a széle felpúposodik picit, a közepe pedig remeg. Még langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül az epres clafoutis avagy tejes pite
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.