A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. Robotgéppel kemény habot verünk a fehérjékből. Amikor majdnem kész, adagonként hozzákeverjük a porcukor felét.
A tojássárgákat szintén robotgéppel habosítjuk a porcukor másik felével. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, hozzáadjuk a sót, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd jól elkeverjük.
Ha elkészültünk, a lisztet szintén adagokban elkeverjük a tojássárgás masszában, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
A tésztát sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába vagy vajjal kikent süteményformába simítjuk, és rászórjuk a kimagozott cseresznyét.
175 fokra előmelegített sütőben, a torta forma magasságától függően, kb. 55-80 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából, és megszórjuk kevés porcukorral.
Nézd meg videón, hogyan készül a bécsi cseresznyés pite
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.