A rácsos epres pite elkészítéséhez egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a hideg vajat és margarint, morzsoljuk el úgy, hogy borsó méretű szemeket kapjunk.
Hozzáadjuk kanalanként a hideg vizet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük egy órára.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, piteformába tesszük, és visszatesszük a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a tölteléket.
Egy nagy tálban összekeverjük az epret, a cukrokat, az étkezési keményítőt, citromlevet.
Összekeverjük, amíg kicsit szaftos nem lesz.
Kivesszük a hűtőszekrényből a tésztát, elosztjuk rajta az epres tölteléket és kinyújtjuk újra a maradék tésztát. Ízlés szerint díszítjük a pite tetejét.
Megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével és 15 percig sütjük.
A sütő hőmérsékletét csökkentsük 195 fokra és süssük további 45-50 percig. Ha nagyon barnulni kezdene, fedjük le alufóliával. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
Nézzétek meg videón, hogyan készül az rácsos epres pite!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.