A tejes pite elkészítéséhez az egész tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet is, de csak apránként. Egynemű tésztává keverjük.
Egy nagyobb, magas falú tepsit alaposan kikenünk vajjal, és beleöntjük a kevert tésztát.
190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig, majd alacsonyabb hőmérsékletre, 170 fokra kapcsolunk, és további 40 percig szép pirosra sütjük a pitét.
A süteményt négyzet alakúra vágjuk, és baracklekvárral tálaljuk.
Megjegyzés
Lehet turbózni is, ha egy kis pálinkával flambírozzuk. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.